Aquilum groep versterkt expertise met overname WGA Raadgevers

Aquilum groep versterkt expertise met overname WGA Raadgevers

06-12-2023

WGA Raadgevers professionaliseert door als zelfstandige dochter aan te sluiten bij Aquilum groep. Door het bundelen van kennis en kunde kunnen werkgevers in heel Nederland nog beter ondersteund worden bij het beheersen van verzuim- en schadelast.

WGA Raadgevers is inhoudelijk een goede aanvulling voor Aquilum groep. Monique Schutrups, algemeen directeur Aquilum groep, legt uit: "Door WGA Raadgevers toe te voegen aan ons portfolio kunnen we onze opdrachtgevers gerichter adviseren op het gebied van verzuimschadelastbeheersing. Dit sluit goed aan op onze diensten rondom arbeidsongeschiktheid, arbeidsdeskundigen, verzuim, casemanagement en re-integratie. WGA-dossiers kunnen uitdagend zijn op het gebied van kosten. Wij willen onze klanten hier graag in ondersteunen.”

Peter Dijkstra, oprichter en oud-eigenaar WGA Raadgevers, heeft zijn bedrijf de afgelopen jaren zien groeien: “Ik ben inmiddels 23 jaar ondernemer en ik wil ervoor zorgen dat WGA Raadgevers en onze medewerkers een goed toekomstperspectief hebben. Daarom waren we op zoek naar een strategische partner die van meerwaarde is voor onze organisatie. Deze meerwaarde vonden we in Aquilum groep. Het blijft mijn passie om te werken binnen dit vakgebied en zal daarom betrokken blijven bij WGA Raadgevers en Aquilum groep.”

De dagelijkse leiding draagt Peter over aan zijn dochter, Nadine Dijkstra. Nadine is sinds 2020 werkzaam bij WGA Raadgevers en kijkt uit naar de samenwerking met de Aquilum groep: “Door de aansluiting bij Aquilum groep zal WGA Raadgevers breder in de markt actief zijn en kunnen we onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn. We grijpen deze kans aan om verder te professionaliseren, zowel in onze dienstverlening als voor onze medewerkers.”

Met vertrouwen de toekomst tegemoet 
WGA Raadgevers behoudt haar naam en blijft gevestigd in Steenwijk. Peter Dijkstra: “Dit is voor ons belangrijk omdat de kracht van het bedrijf in onze medewerkers zit. Zij kenmerken zich door een hoog kennisniveau en oprechte aandacht.” 

Met vertrouwen kijken Peter en Nadine naar de toekomst. Nadine: “We hebben gesprekken gevoerd met prachtige organisaties. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor Aquilum groep, omdat hun DNA het beste aansluit op dat van WGA Raadgevers. We hebben er dan ook vertrouwen in dat we samen met de andere labels van Aquilum groep nog meer waarde kunnen toevoegen aan de unieke propositie van WGA Raadgevers.”

Monique vult aan: "We waarderen de persoonlijke aandacht en specialistische kennis van deze professionals omdat het goed aansluit bij onze andere labels. Samen gaan we met veel enthousiasme en vertrouwen de toekomst tegemoet en ondersteunen we binnenkort nog meer opdrachtgevers bij het beheersen van verzuim- en schadelast.”

Over Aquilum groep
Aquilum groep bestaat uit Equilar, Medicum Consult, Trans Lion, Solid Sense, Welke, Ardeon, Scolea en WGA Raadgevers. Samen ontzorgen we werkgevers op het gehele palet van duurzame inzetbaarheid. Dat doen wij met onze gecertificeerde arbodienst en trajecten op het gebied van preventie, verzuim, re-integratie, teamontwikkeling, outplacement, persoonlijke- en loopbaancoaching. 

Alles wat we doen is erop gericht klanten te helpen een goede (werk)omgeving te creëren die leidt tot gezonde en bevlogen medewerkers. We zien kansen om het werk voor iedereen veiliger, beter én plezieriger te maken. We overzien het geheel met focus op de unieke behoeftes van medewerkers. Zo bieden we échte oplossingen die raken. Hiermee inspireren we en dagen we onze klanten uit. Gezonde en bevlogen medewerkers zijn immers van het grootste belang. Aan deze ambitie geven we uitvoering vanuit onze verschillende labels.

Over WGA Raadgevers
WGA Raadgevers is specialist op het gebied van verzuimschadelastbeheersing. Werkgevers worden geconfronteerd met enorme kosten, wanneer (ex-)werknemers in aanmerkingen komen voor een ZW- en/of WGA-uitkering. Als professioneel rechtshulpverlener en onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om schadelastbeheersing te bewerkstelligen door middel van effectieve scans en oplossingen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.