“BPI: een parel die in de toekomst nog meer gaat glanzen.”

“BPI: een parel die in de toekomst nog meer gaat glanzen.”

20-04-2022

Sinds 1 maart 2022 is Angélique Wouters algemeen directeur bij BPI Services. Ze zegt zelf dat ze een zachte landing heeft gemaakt. Ze is warm welkom geheten en hoewel Arjen Baan per 1 maart jl. officieel is teruggetreden als algemeen directeur, is hij niet compleet buiten beeld. Op aanvraag adviseert en introduceert hij Angélique nog bij klanten. Zijn partner Christie van Zijp werkt tot 1 juni a.s. en draagt in deze periode haar taken over aan de nieuwe officemanager, finance manager en Angélique. Daarna gaan ze samen van een welverdiend pensioen genieten.

De start bij BPI

Op de vraag ‘Wat is jouw achtergrond?’ volgt een aantal mooie banen: “Ik heb in vele industrieën gewerkt en in verschillende bedrijven veel ervaring opgedaan, van Politie officier tot leidinggevende functies binnen retail, food en non-food en tech. Ik ben een generalist, mensen binnen bedrijven zijn vaak juist specialisten. Mijn kracht is dat ik snel zie als ik een bedrijf binnenkom: wat is er werkelijk aan de hand, wat zijn de kansen en hoe kunnen we met het hele team groei versterken? Bij kansen kijk ik altijd hoe technologie kan bijdragen aan het versterken of aanjagen van die kansen. Bovendien ben ik heel digitaal ingesteld, dus ik voel me thuis in de innovatieve tech wereld van BPI.”  

Wat valt op bij BPI?

“Het meest opvallende toen ik voor de eerste keer de website van BPI bekeek, was het grote aantal innovatieve producten. Bovendien hebben we een indrukwekkend klantenbestand, met grote, internationale en loyale klanten. Je vindt echter nauwelijks iets terug over het relatief kleine team van mensen dat als drijvende kracht die innovatieve producten tot stand heeft gebracht en brengt. Als buitenstaander heb je geen idee, je verwacht meer medewerkers. Dat is ook meteen een punt van aandacht, we zijn druk aan het werven om toekomstige groei te kunnen waarborgen.”

Onze mensen zijn de drijvende kracht

“De kracht van deze organisatie zit ‘m in de mensen die er werken. Ze werken zelfstandig en dragen veel verantwoordelijkheid. Onze developers ontwikkelen onze innovatieve oplossingen vanuit hun passie, creativiteit en kennis. Die oplossingen moeten voldoen aan uiterst hoge kwaliteitseisen, ISO-gecertificeerde keurmerken en strenge wet- en regelgeving. Daarbij luisteren ze naar de wensen van de klanten en proberen extra functionaliteiten binnen de bestaande processen toe te voegen. Dat is die creatieve factor waarin ze de uitdaging vinden. Onze klanten zijn o.a. Politie, grensbewaking, overheid, het bedrijfsleven en zorg. We bieden aan klanten wereldwijd een totaaloplossing aan, want we ontwikkelen van hardware tot software. We hebben de kennis van onze producten in huis, waardoor deze heel breed wordt gedragen en gedeeld.”

Onze ambitie is groei

“De groeimotor starten we groots, want onze bestaande producten passen goed bij de huidige vraag van potentiële klanten wereldwijd. Betrouwbare oplossingen voor identificatie zijn zeker in deze roerige tijden bij onze klanten een must. Zo hebben we de iMatch. Dit is een mobiele toepassing om de identiteit van personen te controleren. Bijvoorbeeld bij grote migratie- of reizigersstromen willen overheidsdiensten namelijk snel weten wie ze voor zich hebben. Met de Smart Touch in de forensische psychiatrie en GGZ geven we cliënten meer autonomie en kunnen ze dwang en drang beter beheersen. Om maar wat voorbeelden te noemen.

Uiteraard blijven we innoveren, maar onze bestaande oplossingen zijn al een gat in de markt. Waar we voorheen vooral direct klantcontact hadden, werken we nu regelmatig strategisch samen met partners om meer klanten wereldwijd te kunnen bereiken. Als preferred supplier bieden we dan samen een totaaloplossing aan, soms eenmalig en steeds vaker zijn we langdurig partners. Partners zien BPI als een serieuze partij door de kwaliteit die we leveren, net als onze wendbaarheid en creativiteit. Dat willen we vasthouden.

Groei is waar we op inzetten. BPI is een parel die in de toekomst nog mooier gaat glanzen. Het bedrijf heeft groeipotentie en voor ons team en mij is het een prachtige kans om dit waar te maken. De grootste opdracht daarbij is: hoe houd je dan de kracht bij de medewerkers? Je wilt uiteraard geen bureaucratische processen op touw zetten, die de denkkracht en innovatie in de weg zitten. We gaan voor een win-win.”

Quinten Hoogeboom – Investment Manager Karmijn Kapitaal: “Arjen en Christie wilden met pensioen. Ze zijn enorm betrokken, en gaan soms al 20 jaar terug met medewerkers. Ze wilden een goede overdracht, niet alleen zakelijk maar ook voor het team. Arjen zei zelf: ‘Ik heb het bedrijf gerund op een formaat dat ik het bedrijf nog leuk vond. De onderneming is toe aan groei en iemand anders die dit oppakt en verder brengt.’

Daarop hebben we Angélique benaderd en met haar heb ik nu wekelijks contact over strategie en ook over praktische zaken als invulling van vacatures of teamcompetenties.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.