Interview Nicole Zomerhuis

Interview Nicole Zomerhuis

26-01-2023

Nicole Zomerhuis is in september 2022 bij Karmijn Kapitaal gestart na een periode van ruim 4 jaar bij Oaklins. Daar was zij als Associate M&A betrokken bij, en als projectmanagement verantwoordelijk voor, deals binnen het midcap M&A-team. 

Nicole maakte dus recent de overstap van Investment Banking naar Private Equity als teamlid binnen het acquisitieteam van Karmijn. Nicole had de wens om langer dan de transactie betrokken te blijven bij de bedrijven. Nicole: “Ik heb afgelopen maanden al veel meegemaakt en geleerd. Elke dag brengt uiteenlopende werkzaamheden waarin steeds de combinatie tussen het meer technische analyseren en het menselijke elkaar kruisen. Dat is wat private equity een mooi vak maakt. Daarnaast raak ik keer op keer geïnspireerd door de gesprekken met mensen en ondernemers die vol passie zijn over wat ze hebben opgebouwd. In de beide rollen, dus binnen M&A en private equity, leer je de onderneming beter kennen en sluit je een deal, alleen bij private equity gaat het over de lange termijn. Je krijgt dan de kans om de ideeën die je uit de gesprekken en bij het vormen van de deal hebt bedacht, uitgevoerd te zien. 

Nicole: “Goede rendementen halen is belangrijk, en die gaan verder dan alleen het behalen van financiële doelstellingen. Bij Karmijn besteden we veel tijd aan de relatie met de ondernemer en dat betaalt zich terug in de resultaten. De balans tussen aandacht op duurzame groei, dus op een nette manier werken en met onze planeet omgaan, én denken aan de mensen. Dat past heel erg bij mijn eigen normen en waarden. Ook het werken in diverse teams en de open, transparante communicatie maakt dat iedereen zijn ideeën kan voorleggen. Er is ruimte voor discussie en uiteindelijk komen we tot een gezamenlijk standpunt. Juist de diversiteit in mensen – en dat gaat verder dan man-vrouw en/of leiderschapsstijl – draagt bij aan de samenwerking en het eindresultaat. Dat is wat we bij portfoliobedrijven voor ogen hebben en dat werkt hier intern net zo.” 

Als het klikt en de deal is rond, maakt het waardeteam een inventarisatie wat er nodig is voor duurzame groei. Doorgaans belangrijke aspecten zijn professionalisering door organisatorische en strategische veranderingen en versterken van managementteams. Ambities die eerder zijn uitgesproken, worden dan stap voor stap tot uitvoering gebracht, uiteraard afhankelijk van nieuwe ontwikkelingen. Nicole: “Het mooiste vind ik als bedrijven goed geld verdienen en tegelijkertijd positieve impact weten te maken, bijvoorbeeld op sociaal of klimatologisch vlak. We staan momenteel als land en continent voor grote uitdagingen die tegelijkertijd ook veel kansen bieden. Het zou geweldig zijn als steeds meer bedrijven in de huidige markt dit dubbele doel gaan nastreven. Ik kijk ernaar uit om de komende tijd nieuwe bedrijven te leren kennen die vergelijkbare doelen nastreven waar wij als Karmijn bij kunnen ondersteunen.”

Belangrijk voor Karmijn 
Bij Karmijn zijn we resultaat gedreven, waarbij in onze ogen de waardecreatie vooral komt uit het juist laten samenwerken van de mensen in de organisatie zodat er waarde ontstaat op langere termijn. We laten ondernemers doen waar ze goed in zijn, ondernemen, en staan als professionele en gelijkwaardige partner naast de ondernemer omdat we ons focussen op hetzelfde doel: duurzame groei. 

We spreken graag ondernemers met ambities die een vraagstuk hebben op investeringsvlak. Kijk op onze website voor meer informatie of stuur een mail naar info@karmijnkapitaal.nl en we nemen contact op.
 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.