JOYinCARE Group naar volgende groeifase met aandeelhouder Knop Investments

JOYinCARE Group naar volgende groeifase met aandeelhouder Knop Investments

28-12-2023

De Nederlandse zorghulpmiddelenproducent en -serviceverlener JOYinCARE Group verwelkomt Knop Investments als nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Knop Investments neemt de aandelen over van Karmijn Kapitaal, waarnaast het managementteam aanblijft als significante aandeelhouder. Sinds 2020 heeft Karmijn Kapitaal, samen met het management van JOYinCARE, de positie van het bedrijf verstevigd en groei gerealiseerd.

JOYinCARE Group heeft een sterke positie in de ouderen-, gehandicapten- en revalidatiezorg. JOYinCARE is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van til- en transferhulpmiddelen die de fysieke belasting voor zorgverleners verminderen. Onder begeleiding van Karmijn heeft de zorggroep onlangs haar eerste internationale stappen gezet en is begin 2023 servicespecialist TR-Care overgenomen, waarmee het onderhoud van zorghulpmiddelen aan de portfolio is toegevoegd. Met deze overname zijn ook specialistische zorghulpmiddelen, zoals plafondliften, breder verkrijgbaar geworden. Tot de zorggroep JOYinCARE hoort ook Confexion, een naaiatelier voor op-maat-gemaakte tilbanden, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Robert van Leeuwen, CEO van JOYinCARE Group, zegt: “Met Karmijn als betrokken aandeelhouder hebben we JOYinCARE geprofessionaliseerd en onze producten en service- en onderhoudsdiensten verder ontwikkeld. Onze volgende ambitie is om verder te groeien en ook internationaal impact te gaan maken met onze innovatieve til- en transferhulpmiddelen. Hiervoor hebben we met Karmijn de eerste stappen inmiddels gezet. Met Knop Investments kunnen we onze groeiambities in deze volgende fase gaan verwezenlijken. Het is onze missie om de zorg ondanks de huidige uitdagingen beschikbaar en betaalbaar te houden.”

Mens en duurzaamheid centraal
Knop Investments investeert in middelgrote ondernemingen waarbij mens en duurzaamheid centraal staan. De focus is gericht op de lange termijn, ten behoeve van toekomstige generaties. De nieuwe investering in JOYinCARE sluit hierop aan. Met de bestaande directie zal de huidige strategie worden voortgezet, waarbij Loes Schilderink, Directeur Innovatie, en Wybren Terpstra, Algemeen Directeur TR-Care, tot de directie van JOYinCARE Group zullen toetreden.

Eric Jan Vink, namens Knop Investments, zegt: “Goede zorg draagt bij aan ons welzijn. Met JOYinCARE delen we een duurzame visie die centraal staat in de volgende fase voor de zorggroep. We gaan voor een langdurige samenwerking. Karmijn Kapitaal en management hebben hiervoor een sterke basis neergezet. Als eerste investering van Knop Investments bevinden de bedrijven binnen de JOYinCARE Group zich in het hart van onze thema’s waaraan wij actief een bijdrage willen leveren.”

Ad van Herpen, Investment Manager Karmijn Kapitaal, zegt: “De afgelopen vier jaar hebben we intensief met het management van JOYinCARE samengewerkt om een sterke organisatie neer te zetten. Onder meer door het verder ontwikkelen van producten en het creëren van een breder aanbod naar de verschillende zorgkanalen. Ook hebben we een goed en divers managementteam kunnen samenstellen. We dragen met trots en vertrouwen het stokje over aan Knop Investments. In onze ogen zijn zij de juiste partner voor JOYinCARE om in deze volgende fase de groei voort te zetten.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.