Karmijn investeert in BPI Services

Karmijn investeert in BPI Services

25-06-2021

Karmijn Kapitaal en BPI maken vandaag bekend dat Karmijn een substantiële investering heeft gedaan in het IT bedrijf. Het technologiebedrijf dat zich specialiseert in identificatietoepassingen voor onder meer de Nederlandse kerndepartementen, Nationale Politie, grensbewaking, zorginstellingen en bedrijven zoals KPN, Kuehne+Nagel en Secure Logistics, haalt het fonds in huis om met de razendsnel ontwikkelende markt mee te kunnen groeien. Met de investering zal BPI de autonome groei versnellen en inzetten op enkele strategische overnames.

BPI levert totaaloplossingen op het gebied van Identification en Smart Sensoring in het binnen- en buitenland. Producten en diensten worden onder andere gebruikt voor het afnemen van vingerafdrukken, scannen en controleren van identificatiedocumenten en het waarborgen van een veilig en humaan verblijf in een Extra Beveiligde Kamer (EBK), High Intensive Care kliniek (HIC) of Politie Arrestanten Complex (PAC). Met de toenemende eisen van onder meer toezichthoudende autoriteiten ziet het bedrijf de vraag naar betrouwbare identificatietoepassingen in een zeer hoog tempo toenemen. Met de hulp van investeringsfonds Karmijn Kapitaal wil het IT bedrijf de vraag internationaal gaan beantwoorden.

Europese expansie
BPI, opgericht door Arjen Baan, heeft in de afgelopen jaren sterke en langlopende relaties opgebouwd met zijn klanten in de zorg, overheid, Politie, grensbewaking en het bedrijfsleven. BPI is ook internationaal actief, bij diverse Politie en Border Control organsaties, waaronder de Deense Politie en de Belgische Politie. Baan vormt samen met zijn partner Christie van Zijp de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Quinten Hoogeboom, Investment Manager van Karmijn over de recente investering: “BPI draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid voor burgers, bedrijven en gezondheidsinstellingen in Nederland. Wij zien ook op Europees niveau veel additionele kansen om bij te dragen aan een veilige samenleving. BPI is een prachtig bedrijf waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid van de oplossing voorop staat.” Karmijn neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf om, samen met het team, de onderneming verder uit te bouwen en haar marktpositie verder te versterken.

Arjen Baan, oprichter van BPI, zegt: “De afgelopen jaren heb ik, samen met Christie en het team, BPI kunnen uitbouwen tot wat het nu is. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Karmijn Kapitaal de juiste partner hebben gevonden om de volgende stap te kunnen bewerkstelligen. Niet alleen vanwege de financiële slagkracht, maar ook met oog voor de organisatie en haar klanten. Wij kijken uit naar de toekomst.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.