Karmijn Kapitaal groeit in zorgmarkt met aankoop van TR-Care samen met portfoliobedrijf JOYinCARE

Karmijn Kapitaal groeit in zorgmarkt met aankoop van TR-Care samen met portfoliobedrijf JOYinCARE

22-02-2023

Specialisten in til- en transferhulpmiddelen bundelen krachten voor excellente serviceverlening

Amsterdam, 22 februari 2023 – Vandaag kondigt Karmijn Kapitaal het nieuwe partnerschap tussen de zorgbedrijven JOYinCARE en TR-Care aan. Met deze ontwikkeling ontstaat een combinatie van Nederlandse productie- en serviceverlenende bedrijven met circa € 20 mln. omzet en ruim 70 medewerkers. De groep positioneert zich als zorghulpmiddelenleverancier die excelleert in de serviceverlening en kwalitatief hoogstaande producten levert, zowel via dealers als direct aan zorginstellingen.

JOYinCARE, specialist op het gebied van til- en transferhulpmiddelen, breidt met het strategische partnerschap met TR-Care het productenportfolio uit naar een compleet assortiment. Hoewel de twee bedrijven separaat blijven opereren, profiteren zij van kennisdeling, commerciële kansen en een nog sterkere positie in de markt van zorghulpmiddelen. Met name de combinatie van de samenwerking van JOYinCARE met dealers en die van TR-Care als full-service provider met een sterke positie in de gehandicaptenzorg en bij revalidatie centra, biedt unieke voordelen voor een klantgerichte serviceverlening met een breed en specialistisch productaanbod.

Met meer dan 30 jaar ervaring biedt TR-Care volledige service op het gebied van zorghulpmiddelen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het inrichten van sanitaire ruimtes en het leveren en onderhouden van tilsystemen voor de langdurige gezondheidszorg. Bovendien biedt het bedrijf opleiding, coaching en instructie op de werkvloer aan.

Loes Schilderink, Directeur Innovatie bij JOYinCARE zegt: “Door onze krachten met TR-Care te bundelen kunnen we ons met JOYinCARE focussen op productontwikkeling, internationalisatie en verkoop via het dealerkanaal. TR-Care krijgt er een gespecialiseerd en innovatief eigen productportfolio bij. We hebben elkaar voornamelijk gevonden op het gebied van servicegerichtheid bij zowel onze dealerklanten als bij zorginstellingen. Samen kunnen we van A tot Z een nog betere bijdrage leveren aan het terugdringen van de fysieke belasting van de zorgverlener, zodat het werken in de zorg, nu en in de toekomst, met plezier kan worden gedaan.”

De groep van bedrijven die met het strategisch partnerschap ontstaat, wordt aangestuurd door het management van JOYinCARE en aandeelhouder Karmijn Kapitaal, die sinds maart 2020 als investeerder is ingestapt. Ad van Herpen, Investment Manager Karmijn Kapitaal, zegt: “De transactie is onderdeel van de groeistrategie die we in 2020 zijn gestart. JOYinCARE is als inclusieve zorghulpmiddelenleverancier onderweg naar marktleiderschap in Nederland op het gebied van til- en transferhulpmiddelen. Met TR-Care voegen we daar een full-service provider aan toe met een buitengewoon hoog serviceniveau en een sterke positie in de gehandicaptenzorg en revalidatiecentra. Ons doel is om in een volgende fase ook internationaal impact te gaan maken.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.