Karmijn Kapitaal investeert in Elite Liften en Roltrappen om gezamenlijk de groei te accelereren

Karmijn Kapitaal investeert in Elite Liften en Roltrappen om gezamenlijk de groei te accelereren

11-01-2024

Elite Liften en Roltrappen streeft naar expansie via organische groei en overnames

Karmijn Kapitaal heeft van de aandeelhouders van Elite Liften en Roltrappen (“Elite”) een meerderheidsbelang gekocht. Elite kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardige liftservice en heldere communicatie in combinatie met een sterke groeiwens. Samen met Karmijn Kapitaal is Elite in staat om te profiteren van haar sterke marktpositie en zal zij haar groeiambitie verder vormgeven door middel van organische groei en het doen van overnames.

Elite is een full-service liftonderhoudsbedrijf dat liftservices aanbiedt, zoals onderhoud, reparaties, renovaties en modernisering. Elite heeft een team van ervaren professionals die in staat zijn om een breed scala aan complexe liftvraagstukken op te lossen en in te vullen voor alle typen liften en liftmerken. Zij is sinds haar oprichting in 2019 zeer snel gegroeid door de focus op goede service en heldere communicatie naar klanten.

Liftengroep
Samen met Karmijn Kapitaal is Elite op zoek naar de versnelling van groei door het vormen van een liftengroep. De bedrijven in die groep zullen elkaar wederzijds versterken om zo een belangrijke speler in de liftmarkt te worden. Elite is op zoek naar liftbedrijven en portfolio’s ter overname. Daarnaast zal als gevolg van de samenwerking worden geïnvesteerd in het aantrekken en vasthouden van talent en in verdere professionalisering. Elite is toegewijd om uitzonderlijke service op grote schaal aan te beiden en daarmee nog beter te voldoen aan de toenemende vraag van haar klanten.

Hans van Spronsen, oprichter en algemeen directeur van Elite Liften en roltrappen, zegt: “Sinds de oprichting van Elite in 2019 is het bedrijf snel gegroeid, waarbij de wens voor een partner steeds sterker werd. De toevoeging van een professionele investeerder is een uitkomst waarbij de reeds gevormde ideeën van Karmijn over de liftmarkt en hun normen en waarden aansloten bij mijn eigen visie. Het is ons doel om een kwalitatief sterke groep te bouwen waarbij de kernwaarden van Elite altijd de leidraad zullen vormen. Ik kijk ernaar uit om de groeidoelen te realiseren.”

Nicole Zomerhuis, Investment Associate Karmijn Kapitaal, zegt: “Elite is een snelgroeiend en ambitieus bedrijf in een interessante markt. Het bedrijf is sterk gemotiveerd om de liftservicekwaliteit en communicatiestijl in een grotere groep te verwezenlijken. In de toekomst zal bij een nog grotere groep klanten extra toegevoegde waarde kunnen worden gerealiseerd. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking om gezamenlijk de ambitie van Elite te realiseren en een positieve impact te blijven maken in de wereld van liften en mobiliteit.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.