Karmijn Kapitaal investeert in InvesTree om Europa met bomen te vergroenen

Karmijn Kapitaal investeert in InvesTree om Europa met bomen te vergroenen

11-04-2024

Karmijn Kapitaal heeft een meerderheidsbelang gekocht in InvesTree. InvesTree investeert in het behoud en beheer van bomen door onder meer boominspecties,  groeiplaats- en verplantbaarheidsonderzoek. Betrouwbare data en specialistische kennis zijn hierbij van belang. Samen met Karmijn Kapitaal wil InvesTree zorgdragen voor de bomenkwaliteit die nodig is voor onze leefbaarheid, in Nederland en daarbuiten.

InvesTree is het moederbedrijf van een viertal ondernemingen: Bomenwacht, De Boominspecteurs, Grib en Bomenbanen. Deze ondernemingen bieden gezamenlijk vanuit hun eigen expertise (advies & consultancy, boominspecties, software & data en talentontwikkeling) oplossingen voor bomenvraagstukken in de openbare ruimte. De afgelopen jaren ondersteunde InvesTree gemeentes en waterschappen bij het verder vergroenen van de omgeving, het creëren van biodiversiteit in stedelijke en buitenstedelijke gebieden en het inspecteren en beoordelen van (monumentale) bomen.

Vergroening van Nederland en Europa
InvesTree is marktleider in Nederland op het gebied van behoud en beheer van bomen. Vanuit deze positie wil het bedrijf nu doorgroeien. Karmijn Kapitaal en InvesTree hebben de gezamenlijke ambitie om Nederland en landen binnen Europa verder te vergroenen. Om groei te realiseren zal InvesTree nog meer professionaliseren en het softwareplatform uitbreiden. Vanuit de samenwerking volgt daarnaast een uitbreiding van het managementteam en het aantrekken van nieuw talent. Het huidige management blijft tevens aan.

Groeidoelen samen realiseren
Leon Spek, Oprichter van InvesTree, zegt: “Het verwezenlijken van onze ambitie om Nederland en ook verder binnen Europa te adviseren rondom het vergroenen met bomen is mogelijk door het betrekken van een professionele investeerder. Bij Karmijn Kapitaal vonden wij een directe weerspiegeling van deze ambitie. De doelen en visie van Karmijn over vergroening, evenals hun normen en waarden, sluiten haarfijn aan op die van ons. Ik kijk ernaar uit om onze gezamenlijke groeidoelen te realiseren.”

Claire de Jager, Investment Manager bij Karmijn Kapitaal, zegt: “Duurzaamheid en vergroening zijn essentieel in onze samenleving en worden alleen maar belangrijker. InvesTree levert hier op een zeer ambitieuze en doeltreffende manier een bijdrage aan. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking om gezamenlijk de ambitie van InvesTree te realiseren en een positieve impact te blijven maken voor mens en maatschappij.” 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.