Karmijn Kapitaal voltooit succesvolle eerste closing voor derde fonds

Karmijn Kapitaal voltooit succesvolle eerste closing voor derde fonds

30-06-2021

Karmijn Kapitaal, het eerste Nederlandse private equity fonds met een focus op diversiteit en inclusie, kondigt vandaag aan de eerste closing van haar derde fonds succesvol te hebben voltooid. Met dit derde fonds, dat maximaal €120 mln. groot zal worden, bouwt Karmijn voort op de unieke investeringsstrategie van haar eerste twee fondsen.

Met het nieuwe investeringsfonds, waarvan de eerste closing werd gerealiseerd met veel interesse van zowel bestaande als nieuwe investeerders, zal Karmijn haar investeringstrategie van de eerste twee fondsen voortzetten. Die fondsen, met een totale omvang van €135 mln., zijn volledig geïnvesteerd in verschillende succesvolle Nederlandse MKB-ondernemingen, waaronder Gielissen, het Haarlemse Jopenbier, toeleverancier voor de zorg JoyinCare en sinds vorige week BPI Services, dat identificatietoepassingen levert aan onder andere de Nationale Politie.

“We zijn ontzettend blij met de interesse die investeerders hebben getoond in de eerste closing van ons derde fonds. De eerste twee fondsen zijn inmiddels volledig geïnvesteerd en staan er goed voor. Dat schept vertrouwen, zowel bij bestaande investeerders als bij nieuwe partijen. Met het derde fonds zetten we onze huidige koers dan ook voort,” zegt Freerk Smit van Karmijn Kapitaal.

Investeringsfonds
Karmijn Kapitaal, opgericht in 2010 door drie vrouwen, heeft inmiddels geïnvesteerd in 19 Nederlandse MKB-ondernemingen en meerdere overnames gerealiseerd. Het succes is vooral te danken aan de actieve samenwerkingsstrategie: “Wij staan als investeerder dicht bij de ondernemer en managementteams en helpen hen de onderneming te laten groeien met onze aanpak. Hierin staat de balans tussen harde en zachte waarden binnen de onderneming centraal: wij geloven in persoonlijke relaties - zowel intern als extern - diversiteit en inclusie, creativiteit en continuïteit. Dat alles naast het uitgangspunt dat we een mooi rendement willen maken. Met deze waarden en de actieve ondersteuning en samenwerking helpen wij Nederlandse MKB-bedrijven die consumentenproducten maken, diensten verlenen, of industriële activiteiten uitvoeren, verder groeien,” zegt Cilian Jansen Verplanke, medeoprichter van Karmijn Kapitaal. Jansen Verplanke is tevens oprichter van level20 Nederland, dat zich inzet voor gelijkheid in de private equity sector. Ook Karmijn mede-oprichters Hadewych Cels en Désirée van Boxtel zetten zich actief in voor inclusiviteit en diversiteit. Cels werd genomineerd in de Future 40 Diversity en Inclusion Leaders in maart 2021 en Van Boxtel deze week in de Inclusive 30.

Het bedrijf maakt vandaag ook de partnerbenoeming van Freerk Smit en Niels Molewijk bekend. Freerk en Niels werken sinds respectievelijk 2014 en 2013 bij Karmijn. Smit houdt zich bezig met financial portfolio management & investor relations, Molewijk is verantwoordelijk voor nieuwe investeringen. Jansen Verplanke: “We zijn zelf uiteraard ook een divers bedrijf, met half mannen, half vrouwen. Niels en Freerk hebben sinds hun komst ons gedachtengoed omarmd en verstevigd. We zijn blij dat die diversiteit nu niet alleen in het investment team zichtbaar is, maar ook in ons partnerteam.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.