NDW vindt in Karmijn Kapitaal partner voor toekomst

NDW vindt in Karmijn Kapitaal partner voor toekomst

19-10-2021

Karmijn neemt belang in familiebedrijf gespecialiseerd in intra-logistieke transportrollen oplossingen

Karmijn Kapitaal en NDW maken vandaag bekend dat Karmijn een minderheidsbelang heeft verworven in het productiebedrijf. Het familiebedrijf dat zich al sinds 1976 specialiseert in oplossingen op het gebied van transportrollen voor interne transportsystemen, haalt het fonds in huis om met de toenemende vraag in de markt mee te kunnen groeien. Met de investering zal NDW inzetten op het versnellen van autonome groei door het uitbreiden van het productportfolio en versterken van de organisatie.

NDW levert (gemotoriseerde) transportrollen inclusief controllers waarmee klanten, actief in onder andere de e-commerce, food en pharma sector, volledig grip hebben op hun intra-logistieke oplossingen. Daarnaast ontwikkelt NDW verschillende modules en software, waardoor een volledige oplossing voor het ontwerpen en realiseren van de intra-logistieke oplossing mogelijk wordt gemaakt. De vraag naar innovatieve en betrouwbare intra-logistieke oplossingen neemt toe. Met de hulp van investeringsfonds Karmijn Kapitaal wil het productiebedrijf deze vraag beantwoorden en groei versnellen.

Europese expansie
NDW, opgericht door Frank Noorman van der Dussen, heeft in de afgelopen jaren onder leiding van operationeel directeur en dochter Nicole Noorman van der Dussen en commercieel directeur Patrick Sprangers een sterke groei doorgemaakt, waarbij langlopende relaties verder zijn uitgebouwd en een internationaal dealernetwerk is opgezet. Zoon Ted Noorman van der Dussen heeft afgelopen jaren vanuit financieel oogpunt het bedrijf geleid en heeft besloten om een nieuwe weg in te slaan.

Niels Molewijk, Partner van Karmijn over de recente investering: “NDW is een prachtig familiebedrijf dat de afgelopen jaren veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Onder leiding van Patrick en Nicole wordt een divers beleid gevoerd, dat aansluit op onze manier van ondernemen en samenwerken. Het huidige marktperspectief biedt veel kansen waarop NDW kan inspelen. Heel bijzonder in dit geval is dat het onze eerste investering in een industrieel bedrijf is. We hebben daar actief naar gezocht, omdat we mooie kansen zien voor de maakindustrie in Nederland.” Karmijn neemt een minderheidsbelang in het bedrijf om, samen met het team, de onderneming verder uit te bouwen en haar marktpositie verder te versterken.

Nicole Noorman van der Dussen, operationeel directeur van NDW, zegt: “Vanaf het eerste gesprek hebben wij veel vertrouwen gehad in de samenwerking met Karmijn. We waarderen hun eerlijkheid en rol als sparringspartner om de komende jaren de groei te versnellen, waardoor we een volgende stap kunnen zetten in de productie.” Patrick Sprangers, commercieel directeur van NDW, vult aan: “Afgelopen jaren hebben we de klantrelaties verder versterkt, een internationaal dealernetwerk opgezet en staat NDW voor innovatie op gebied van software en conveyor solutions. Met de hulp van Karmijn kunnen we deze ontwikkeling verder doorzetten.” 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.