Nicole Zomerhuis start als Investment Associate bij Karmijn Kapitaal

Nicole Zomerhuis start als Investment Associate bij Karmijn Kapitaal

07-09-2022

Amsterdam, 7 september 2022 – Karmijn Kapitaal heeft per 1 september Nicole Zomerhuis aangesteld als Investment Associate. Nicole zal zich vanuit het Acquisitieteam bezighouden met de aankoop van nieuwe portfoliobedrijven.

Nicole Zomerhuis koos na ruim 4 jaar M&A advisering voor het investeringsvak. Binnen PE Nederland koos Nicole vervolgens voor Karmijn Kapitaal vanwege de persoonlijke benadering en de focus op minder- en meerderheidsdeelnemingen in Nederlandse MKB-bedrijven. “De inzet op duurzaamheid en diversiteit, waarbij de balans wordt gezocht tussen harde en zachte waarden zoals persoonlijke relaties, diversiteit, inclusie, creativiteit en continuïteit, spreken mij enorm aan. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn Karmijn collega’s te investeren in Nederlandse MKB-bedrijven en hen kennis te laten maken met een private equity investeerder die verder kijkt dan alleen het financiële resultaat.”

De afgelopen jaren werkte Nicole Zomerhuis voor Oaklins Netherlands. Daar was zij als Associate M&A verantwoordelijk voor de dagelijkse verwerking en het projectmanagement van deals voor het midcap M&A-team.  Ze werkte aan verschillende deals in een verscheidenheid aan sectoren, waaronder software (SaaS) en cyber security. Nicole begon haar carrière bij Oaklins als Analist, nadat zij eerder ervaring opdeed bij KPMG en PwC als stagiaire.

Derde fonds
Brigitte van der Maarel, Managing Partner van Karmijn Kapitaal zegt: “We bouwen vanuit ons derde fonds aan de verdere groei van Karmijn, onze portfoliobedrijven en ons team. De kennis en ervaring van Nicole zijn een waardevolle toevoeging aan ons gedreven team van inmiddels 12 personen. We zijn trots en blij dat Nicole binnen het Nederlandse PE landschap voor Karmijn heeft gekozen.”

Karmijn Kapitaal werd in 2010 opgericht door Cilian Jansen Verplanke, Hadewych Cels en Désirée van Boxtel. De partnergroep bestaat uit Brigitte van der Maarel, Cilian Jansen Verplanke, Hadewych Cels, Niels Molewijk en Freerk Smit. De private equity investeerder investeert momenteel vanuit haar derde fonds waar reeds een eerste closing voor is gedaan. Met dit derde fonds bouwt Karmijn voort op de unieke investeringsstrategie van haar eerste twee fondsen. Die eerste twee fondsen waren goed voor €135 mln. en zijn volledig geïnvesteerd in verschillende succesvolle Nederlandse MKB-ondernemingen, waaronder Pols Potten, Equilar en medtech speler in de zorg JOYinCARE.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.