Persbericht JOYinCARE

Persbericht JOYinCARE

23-03-2020

Amsterdam, 23 maart 2020 – De vraag naar slimme til- en transferhulpmiddelen ten behoeve van de zorg neemt toe. Die producten verminderen de fysieke belasting voor zorgverleners, wat leidt tot minder uitval en meer plezier in het werk in de zorg. JOYinCARE uit Nunspeet, producent van o.a. elektrisch verrijdbare tilliften en tilbanden, versnelt haar innovaties en groei, om beter te kunnen voldoen aan de toenemende eisen die aan dergelijke producten worden gesteld. Daartoe heeft het bedrijf investeerder Karmijn Kapitaal aan boord gehaald.


JOYinCARE zet de komende jaren in op groei door investeringen in productontwikkeling en mogelijk door overnames van branchegenoten. Het bedrijf, in 1996 opgericht door Cora van Hal en Pim Krijnsen, richt zich op het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve concepten in de zorg, om de zorgverlener gezond te houden met behoud van kwaliteit van de zorg. De productie vindt onder andere plaats bij het bedrijfsonderdeel Confexion in Assen. Confexion vervult een maatschappelijke functie in de regio, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een belangrijke rol spelen in het productieproces.


Cora van Hal en Pim Krijnsen dragen het management van de onderneming over aan hun opvolgers, Corné de Heij (voorheen werkzaam bij Medux) en Robert van Leeuwen (voorheen werkzaam bij Holland Capital). Karmijn en het nieuwe management hebben gezamenlijk de aandelen van de oprichters overgenomen.


Karmijn Kapitaal ondersteunt het bedrijf bij het verder uitbouwen van haar marktpositie en productaanbod. Daarbij wordt flink geïnvesteerd in productontwikkeling. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden van overnames van branchegenoten, om het productaanbod te verbreden en de marktpositie uit te breiden.


Cora van Hal: “De kernwaarden van JOYinCARE en Confexion zijn kwaliteit, oplossingsgerichtheid en een hoog serviceniveau. We denken mee met de klant, zodat zorgverlener en zorgvrager uiteindelijk optimaal geholpen worden. Pim en ik hebben er vertrouwen in dat Karmijn – samen met het management – de kernwaarden die voor ons als oprichters zo belangrijk zijn, zullen behouden. Wij zullen als adviseur aan de zijlijn betrokken blijven als het bedrijf de volgende fase ingaat.”


Karmijn Kapitaal investeert in Nederlandse MKB-bedrijven. Niels Molewijk, Investment Director: “Wij geloven in bedrijven die kwaliteit van producten en hun dienstverlening hoog in het vaandel hebben staan. JOYinCARE is een prachtig bedrijf dat een oplossing biedt voor de toenemende fysieke belasting in de zorg als gevolg van de dubbele vergrijzing: zowel de zorgverlener als de zorgvrager worden ouder. Wij zijn er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de gezondheidszorg. Zowel in Nederland als –

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.