Zweedse Stena Line neemt Voigt Travel over

Zweedse Stena Line neemt Voigt Travel over

17-11-2022

Aandeelhouder Karmijn Kapitaal sluit succesvolle groei af met sterke transactie

Amsterdam, 17 november 2022 – Voigt Travel Holding, toonaangevend in reizen naar Noord-Europa, maakt vandaag samen met haar aandeelhouders bekend dat het bedrijf is overgenomen door Stena Line Travel Group. Het Zweedse bedrijf, onder andere bekend van zijn RoRo-veerdiensten, neemt de aandelen over van onder andere het management en private equity fonds Karmijn Kapitaal, dat in 2018 aan boord is gehaald om verdere groei te bewerkstelligen.

Voigt Travel werd in de jaren ’60 van de vorige eeuw opgericht. De eigenzinnige reisorganisatie is al decennialang de specialist op het gebied van reizen naar het noorden van Europa. Het is nog altijd de reisorganisatie met 's winters het grootste aanbod van reizen en rechtstreekse vliegverbindingen naar het poolcirkelgebied.

In 2018 heeft Karmijn Kapitaal een minderheidsbelang verworven in Voigt Travel Holding, met als doel om gezamenlijk met de overige aandeelhouders te investeren in verdere autonome groei van de onderneming en enkele overnames te doen. Na de instap van Karmijn Kapitaal heeft Voigt Travel de tour operator Scandanavian Seasons en Ruka Experiences overgenomen, een Laplandse onderneming die naast het aanbieden van onder andere sneeuwscooter safari’s ook accommodatie en een restaurant exploiteert. De overnames resulteerden in succesvolle groei en versterking van de marktpositie van Voigt Travel in de sector. In 2021 trad Marloes Meijer aan als CEO, nadat zij in de 8 jaar daarvoor in verschillende rollen onderdeel van de groei van het bedrijf was geweest.

Cees van den Bosch, Managing Partner van Voigt Travel, kijkt terug op een succesvolle samenwerking met Karmijn Kapitaal in een roerige periode: “Karmijn Kapitaal heeft zich als solide partner bewezen. Ook tijdens de spannende Coronaperiode hebben we samen opgetrokken.”

Marloes Meijer, Managing Director van Voigt Travel, voegt toe: “Karmijn heeft oog voor de mens en past daarmee goed bij onze persoonlijke benadering van de klant. Ik kijk met veel enthousiasme uit naar de volgende fase van het bedrijf als onderdeel van Stena Line.”

Quinten Hoogeboom, Investment Manager Karmijn, zegt: “Voigt Travel heeft in Stena Line een mooi en duurzaam onderkomen gevonden voor de volgende fase van groei. We kijken terug op een fijne samenwerking, waarbij we na de coronaperiode een succesvol vervolg van Voigt Travel konden neerzetten. We zijn trots op het succes dat CEO Marloes en managing partner Cees samen hebben neergezet en wensen beiden een mooi vervolg binnen de Stena Line groep. Voor Karmijn hebben we een uitstekend rendement op de investering in Voigt Travel weten te behalen.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.